2008. július 28., hétfő

Nyitva tartunk! - Open Vidám Zenei Színpad

Ha megpróbálsz elszökni a mainstream elől, keresd az alternatívákat. Underground az Open Színpadon, nézd meg azokat, akik mélyebbre ásnak. Beszélgetés Lehotay Judittal, a helyszín programfelelősével.


lehotay judit_200Mitől "open" az Open?
Lehotay Judit: Az Open Tisztáson a kezdeti Diáksziget-hangulatra vágyó közönségnek adunk teret. A Sziget zajos kavalkádjától némileg eltérő, bensőségesebb világot teremtünk itt. Maga az Open Színpad pedig elsősorban a magyar, és ezen belül is az underground zenekarok felé nyitott.

Van e valami hasonlóság a korábbi Bahia és a mostani Open Színpad között?
LJ: A Bahia Színpad sajnos megszűnt, de zenei irányultsága megjelenik az Open Színpadon is. Utóbbi azért alapvetően mást képvisel, hiszen más a szervezőgárda is. Ez a csapat nem először dolgozik együtt, több zenei projekt során, többek közt a tavalyi Open Tisztás alatt már összekovácsolódtunk. Közös bennünk, hogy mindenki inkább az alternatív művészeti ágakban mozog otthonosan.

frenk2_200Mit láthatunk az idei Open Színpadon?
LJ: Új és érzésünk szerint roppant izgalmas zenei projektekkel rukkolunk elő! Külön-külön már ismert zenészek állnak össze új formációkban. Ilyen például az AZ nevű produkció, amelyben a Másfél zenekar dobosa, Ujj Zoltán, a Sziámi zenekarból ismert Szalai Anesz és Mester Tamás gitárosa, Demeter Zozi zenélnek majd. Nagy sikernek ígérkezik egy - a magyar pop irányába kacsintó - látványos show is, a Soerii & Poolek: többet egyelőre nem árulhatunk el. Lesznek a Sziget Fesztiválon hagyományosan fellépő zenekarok is, mint például A kutya vacsorája, az Üllői Úti Fuck, a Beat Dis és Frenk. Az Open Színpad vendége lesz Király Tamás divattervező, alkotóművész és társadalomkritikus. Performansza - ahogyan azt a bemutatója köré gyűlő szigetelők népes tábora már sokszor bizonyította - senkit nem hagy majd hidegen.

Van-e valami közös elvárás a zenekarokkal szemben?
LJ: Az Open Színpad - ahogyan azt a teljes neve kifejezi - Vidámzenei Színpad. Azt kértük a fellépőktől, hogy építsenek be a produkciójukba valami meglepőt vagy mulatságosat, de mindenképpen meghökkentőt. A Szigeten már klasszikusnak számító Balaton idén egy, csak nálunk látható attrakcióval készül, egyszerre lép színpadra és párbajozik a Hippikiller és a Laband, és lesz olyan énekesünk is, aki vacsorát főz a fellépése alatt – és még sorolhatnánk…

Monori Máté/Majdnemhíres


Részletes program itt: klikk!

Nincsenek megjegyzések: