2008. július 31., csütörtök

Kettő az egyben – Talentum-Zúzda Színpad

A Zúzda és a Talentum Színpad összevonásával érdekes új programhelyszín várja majd a fesztiválozókat. Egy hely, ahol elfér egymás mellett a jazz és a metál, a baseball sapi és az ördögvilla. Bóna Márk, a helyszín programfelelőse mesélt arról, hogyan is kerültek egy színpadra az új tehetségek olyan zenekarokkal, mint az Insane vagy az Embers.


marka_200Hogyan került hozzád a Talentum Színpad szervezése?
Bóna Márk: A Sziget zenei programszervezőjeként hozzám tartozik szinte az egész fesztivál zenei programjának összeállítása. A Talentum Színpad megszervezése, a fellépők kiválasztása is a munkám része. Ezt már természetesen nem egyedül csinálom, egy többtagú zsűri hallgatja meg a beérkezett anyagokat és dönti el, hogy a 7-800 jelentkező közül ki lehet az a 30, aki megmutathatja magát a fesztiválon.

Kik juthatnak fellépési lehetőséghez?
BM: Olyan zenekarok, akiknek nincs lemezszerződésük, de évek óta működnek, tehetségesek és már nem teljesen kezdők. Nekik is jó, hogy kipróbálhatják magukat fesztiválkörülmények között; rohanás, 10 perc beállás, 30 perc játék, teljesen idegen közönség, bámészkodók, talán ez a legnehezebb.

Ebben az évben egy helyre került a Talentum és a Zúzda Színpad, miért volt szükség a változtatásra?
BM: A Zúzdát korábbi előnytelen elhelyezése miatt hiába keresték sokan, nehéz volt megtalálni. Ezért úgy döntöttünk, hogy mindkét színpadnak segítség, ha összevonjuk őket. Így az új tehetségek is nagynevű magyar zenekarokkal játszhatnak együtt, egy forgalmas helyen. Igyekeztünk összehangolni a stílusokat is, persze ez nem mindig sikerül. A két színpad programja elkülönül egymástól, de az egymás után fellépő zenekarok hasonló stílust képviselnek.

A világsztárok, a nagy nevek rengeteg embert vonzanak a fesztiválra, sokan csak miattuk vesznek jegyet. Kíváncsiak az emberek az új tehetségekre?
BM: Éppen az egyik fő sétaút mellett található a színpad, ezért rengeteg arra járó megáll és belenéz a koncertbe, még akkor is, ha fogalma sincs róla, mi lehet az. Ha tetszik neki, ott marad, ha nem, akkor majd később úgyis újra el kell mennie erre és majd akkor marad. A Talentum-Zúzda Színpad előtt elfér 800 ember. Idén biztosan több lesz a specifikusan, bizonyos koncertre kíváncsi látogató a Zúzdával való összevonás miatt, de a Talentum programjában is van pár olyan név, akiket már többen ismernek.

Nem kapsz fenyegetéseket a kimaradt bandáktól?
BM: De szoktam, bár idén elmaradt.

Van kedvenced az új tehetségek között?
BM: Persze, de nem lenne fair megmondanom, ki az.


Csillu/Majdnemhíres

Részletes program itt: klikk!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

miert ne:)