2008. augusztus 14., csütörtök

Debrecenbe kéne menni - Gonzo a Szigeten


A korai időpont, a szembevágó napsugarak és a nem kis meleg ellenére is jól megszokott fellépő-ruhájukban álltak színpadra a Gonzo-s fiúk, s a tőlük ugyancsak jól megszokott színvonalat hozták az MR2 Petőfi színpadán.

Ami a sikerhez vezető rögös utat illeti, a debreceni fiúk jó néhány mérföldkövön vannak már túl: ott volt az ABC tehetségkutató, most az MTV European Music Awards Local Hero válogatása, ahol is a rajongók beszavazták a zenekart az első öt közé. Peeping Tom című daluk a rádiókban és a zenecsatornákon egyaránt forog, tehát a szekér pontosan úgy halad, ahogyan kell - és ahogyan azt a srácok meg is érdemlik! A stílusok igen eltalált vegyítésével sikerült elérniük azt, amit manapság egyre kevesebbeknek: kiemelkedtek a skatulyákból úgy, hogy közben nem lettek sablonosak, hanem inkább - sőt, egyenesen! - egyediek.

Zenéjük az elszállós indie-től a pattogós funky-riffeken át számos vonalat érint, mégsem idegenkedünk tőle, ugyanis nagyon egyben van. Koncerten mindig kiegyensúlyozott színvonalat hoznak, külön piros pont illeti Varga Andrást, aki a vokál témákért felelős: az ő teljesítményén koncertről koncertre elcsodálkozik az ember, legalább annyira a hátán viszi a komplett színpadi produkciót, mint a frontember Stumpf Árpád. Most sem volt ez másképp - babazsúri időpont és földön ejtőző tömeg ide vagy oda -, a Gonzo lendületes koncertjét több Nagyszínpados megirigyelhetné.

Fedor Nóra

Nincsenek megjegyzések: