2008. augusztus 15., péntek

Össznépi ugrabugra - Kaiser Chiefs a Szigeten

Az elmúlt évek fesztiváljainak első számú közönség kedvence, a futball- és sörrajongásukat nem titkoló brit Kasier Chiefs végre a Sziget Nagyszínpadán is tiszteletét tette.

Hogy ne maradjon légből kapott az előző állítás, íme a bizonyítás: először is nevüket egy dél-afrikai futballklubtól kölcsönözték, ami pedig a sört illeti, elég csak ránézni Ricky Wilson frontemberre; az a típus, akivel angolszász földön bármelyik pubba belépve találkozhatnánk.

Leeds-i barátunk szemmel láthatóan a koncertet megelőzően is buzgón emelgette a korsókat, vagy csak nem volt ideje felvenni az ütemet (saját állítása szerint épphogy csak megérkeztek), de egy átlag Kaiser Chief koncerthez képest most kevésbé volt hiperaktív, nem mászott be a csaknem telt házat hozó közönség közé. A tisztesség kedvéért a toronyra azért felkapaszkodott, és a közönségénekeltetés, illetőleg tapsoltatás sem maradt el. Félreértés ne essék: fantasztikus hangulatú koncert volt, de aki már látta őket korábban, tudja mennyivel volt kedvesebb a szigetes fellépés.

Az igazság az, hogy a Kaiser Chiefs nagyon is jól tudja, mitől döglik a légy: egyszerű pop-punk alapokon nyugvó zene, óvodások által is azonnal megjegyezhető és énekelhető refrének pofonegyszerű szöveggel, egyszóval instant számok, amikre nem lehet nem bólogatni vagy legalább ütemre dobolni a lábunkkal. Meg is kaptunk mindezt 14 dalban, és az első két album best of-ján túl (Everything is Average, Every Day I Love You Less and Less, Ruby, Na Na Na Na Naa, Angry Mob, Oh My God) új szerzeményeket is hallhattunk.

Rickyt követve pattogott is a közönség nagy része, mint a gumilabda, lengtek a színes zászlók, repültek a söröspoharak - szórakoz(tat)ás volt felsőfokon!

Mohai Adrienn

(Fotó: sziget.hu)

Nincsenek megjegyzések: