2008. augusztus 14., csütörtök

Gyerekzsúr az MR2-n - Carbonfools a Szigeten

Érdekes összképbe botlott az ember szerda este a Szigeten az MR2 Petőfi Színpad előtt: a Carbonfools zenekar koncertjére néhány ovis is hivatalos volt - csak épp nem a nézőtéren rakoncátlankodtak!

A gyerkőcök alkalmi háttértáncot vállaltak Tituszék buliján, s valószínűleg több vaku csípte őket szemen, mint a srácokat, de sértődésről szó sem volt. Nagyobb aggódás őrizte a csöppségeket, mint magát a felszerelést, pedig egy önfeledten tomboló óvodásnál (az esetek többségében) nincs kegyelem - pláne, ha valami nagy, drága és elektronikus ketyeréről van szó!

DJ Titusz és Tóth Szabolcs 2000-ben alakult közös projektje jelenleg biztosan benne van a magyar siker-sztorik top 10-ében, s hála az égnek, ezek nem csak szóbeszédek. Az MR2-s koncert éppen a Nagyszínpados Alanis Morissette-el ütközve nem ígért túl sok jót, de a várakozásokkal ellentétben rengetegen összegyűltek a színpad előterében. Egy igazán energikus, felépített műsort láthattunk: az igazi slágerdalok domináltak, izgalmas stílus-összemosásokkal (a csúcspont azt hiszem a reggae-betét volt!)

Ami különösen szimpatikus ebben a zenekarban, hogy 100%-ban őszinte (vagy legalábbis hiteles) arcokból áll, és egyetlen dekányi divat-pózőrség nincs bennük. A hozzáállásról pedig csak ennyit: „Mi senkire sem akarunk hasonlítani, mi mindenkit le akarunk nyomni!” - így fogalmazott Zsazsa (basszusgitár), amikor a zenekart ilyen-olyan formációkkal akarták kapcsolatba hozni (többek közt a Zagarral is).

Ehhez túl sok kommentár nem szükséges, teljes egészében átjön az „ars poetica” a koncerteken, és úgy jó, ahogy van. Azt hiszem, ezt nevezik hálás zene és hálás közönség ideális találkozásának!

Fedor Nóra

Nincsenek megjegyzések: