2008. augusztus 15., péntek

Füst, katlan és labamba - Péterfy Bori & The Love Band a Szigeten

Ismét tanulságos eseménynek lehettünk szemtanúi a Sziget második napján: az Arany Ászok Sátor bizony alkalmatlan helyszínnek bizonyult egy Péterfy Bori koncerthez, ugyanis a látottakból ítélve a zenekar kinőtte ezt a színpadot.

A nyár eddigi fesztiváljain már találkozhattunk hasonló problémával (lásd Volt: Belga, Kiscsillag koncertek), amikor is egy zenekart olyan lehetetlen helyszínre szerveztek le, hogy a buli ideje alatt többször is kicserélődött a komplett közönség. Természetesen ilyen van, és nem mindig lehet rá számítani, de azért felettébb kellemetlen élményben lehet része azoknak, akiket ezen produkciók közül bármelyik is különösen érdekel. Jelen esetben Péterfy Bori rajongóinak kellett erősen kitartaniuk, pláne, ha egy az egyben beépültek a tömegbe, mint a beton, hiszen a szellőzés nem hogy megoldatlan volt a sátorban, hanem egész egyszerűen nem volt.

Az ötven fok, és a nulla százalék oxigén nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a nézők nagy része maximum 4-5 számig bírta, majd átadta a helyét a soron következő próbálkozóknak. Az énekesnő folyamatosan bíztatta közönségét: „Tartsatok ki, itt vagyunk, ti itt vagytok?” Valójában a fanatikusoknak nem is nagyon volt rá szüksége, ők (az aznap kissé hűvös) szabadtéren is képesek lettek volna forró hangulatot teremteni. Bori hozta a formáját: újfent ellenállhatatlan, szexi és magával ragadó volt, minden létező érzékszervével közvetítette a közvetítendőt, egy igazi vérbeli színésznőt láttunk a színpadon.

Nagyon kár, hogy a körülmények beárnyékolták egy picit a hangulatunkat, de hála Istennek a zenekaron ebből semmi sem látszott. Ember legyen a talpán, aki az egész műsor alatt bent volt - de az is, aki végig kibírta tánc nélkül!

Fedor Nóra

Nincsenek megjegyzések: