2008. május 6., kedd

EatMe! feat. Kozma Orsi, vendég: Varga Zsuzsa, 2008.05.06. 22:00, Corvintető

Miközben az Eatme! gőzerővel dolgozik első nagylemezén, és előzenekarosdit játszik a Morcheeba előtt, még olyan ínyencségeket is marad ideje tálalni, mint ez a koncert.

Külön-külön egyik énekesnőt sem kell bemutatni a tisztelt publikumnak: Orsi mindent vitt a honi popszakmában, amit vinni érdemes, Zsuzsa szintúgy a slágerlistákat bombázta, ahol csak érte. Együtt azonban vajmi ritkán hallhatóak.

A Kömenczi Bálint-vezette EatMe! izgalmas színfolt az underground palettáján: kemény, feszes elektró alapokon nyugvó zenei világ, ezernyi hatással fűszerezve, ügyes szövegekkel és míves dallamokkal megbolondítva. Egyétek, vegyétek, mondhatnám stílszerűen.

„Eltűnése” óta Zsuzsa slágeres mézes-mázoskodás helyett végre megtalálta önmagát, és második nekifutásra piacra dobta az utóbbi évek egyik legígéretesebb magyar lemezét (Barkácsklub Lányoknak). Orsi pedig nemrég szintén második albumával bizonyított. Az Igazi Szerep című album, megmutatja, hogy igenis létezik igényes popzene. Még nálunk is.

Ami miatt tehát ez az este igazán pikánssá válik, nem a két hölgy múltja, hanem a jelen. Talán legrövidebben úgy lehet összefoglalni: amikor már megmutattad, hogy mindent tudsz, amit elvárnak tőled - akkor mutasd meg, mit is akarsz valójában.

www.myspace.com/kozmaorsi
www.myspace.com/vargazsuzsa
www.myspace.com/eatspace

Csepelyi Adrienn

Nincsenek megjegyzések: