2008. május 19., hétfő

A hét híre - javítatlan verziók

Csókolom, néni, mennyibe kerül a hal?

Mi a cikibb: egy lejárt német technocsapat, vagy egy gigasztár, akit egy lejárt német technocsapat előz meg a slágerlistán? Ön nyert. Az utóbbi.

Back in the UK – üvöltötte a Scooter szőke ciklonja annak idején, amikor tüctücmámorban úszott egész Európa. Ím, HP szavai beteljesültek. Az együttes kiütéses győzelmet aratott Madonna aktuális lemeze (Hard Candy) fölött: maga mögé utasította a brit albumlistán azt. Márpedig ha valaki (jó, tudjuk, titkon mindenki) emlékszik a germán triumvirátus ámokfutására, nagy összegeket tenne rá, hogy a Scooter május hetedikén megjelent, Jumping All Over The World című albumán nagyjából annyi az újítás, mint a húslevesben a menzán. (Mindig kevesebb a hozzávaló.)

Az, hogy Madonna egy selejtes rágógumipop-lemezzel akarja kinyomni a rajongók szemét, amit egy alapjaiban vicces zenekar taszít le a lista éléről, két dologra enged következtetni. Egy: Madonna nem hülye. Nem fogja élete albumát megcsinálni az épp lejáró szerződése előtt, hogy páran még meggazdagodjanak belőle a Warnernél. Kettő: annyira azért a közönség se hülye, hogy ezzel megelégedjen a pop First Ladyjétől.
Hogy ki az, aki 2002 óta arra vár, hogy a Scooter végre új stúdiólemezt adjon ki, talány. Egy biztos. Ezt a „vereséget” Madonna nem rakja ki az ablakba.

Forrás: http://www.billboard.com/

Csepelyi Adrienn


Trónfosztás, avagy az udvari bolond és a királynő

Akár tíz évvel ezelőtt is előfordulhatott volna az, ami a múlt heti angol slágerlistán történt. És talán akkoriban még komolyan is vette volna valaki.

Történt ugyanis, hogy Madonna új lemeze, a Hard Candy már negyedik hete vezette az angol listát, amikor felbukkant a már rég halottnak hitt Scooter, és egy nagy „Hyper, Hyper!” kiáltással letaszította az élről a popkirálynőt. Az eset több szempontból is érdekes. Az egyik, hogy Madonna albuma annak ellenére lett number one, hogy nem kapott túl jó kritikákat, és bár a pop mindig az aktuális trendeket lovagolja meg, a Hard Candy valóban emészthetetlenül édesre sikerült. De az már több, mint furcsa (vagy inkább bizarr), hogy jön a kilencvenes évek német „ordibálós-techno” együttese, a Scooter, akik már akkoriban is cikinek számítottak, és lesöpri Madonnát a csúcsról Timbalandostul, Justin Timberlakestül. Mindez pedig történik 2008 májusában. Csak érdekesség gyanánt: 1998-ban Madonna szintén vezette a brit album listát a nagyszerűen sikerült Ray Of Light című lemezével, míg a Scooter abban az évben egy önmagához képest is gyenge albummal (No Time To Chill) és egy kislemez-válogatással rukkolt elő, amik a közelében sem jártak az angol listáknak.


Forrás: http://www.nme.com/

Püspök Tamás

Scooter vs. Madonna: 1-0

Érdekes eredményt produkált az angol album-toplistákon a 90-es évek mondhatni legsikeresebb dance formációja, a Scooter. Nagy visszatérésükkel a német fiúk nem akárkit szorítottak a dobogó második fokára.

Madonna legújabb próbálkozása, a Hard Candy sajnos nem dobbantott akkorát, mint Confessions on a Dance Floor címet viselő elődje, pedig az akarat bizonyára megvolt, és mindenki úgy gondolta: ami egyszer már működött, az másodszorra is fog. Nem így történt, s a vereséghez éppen elég volt egy olyan csapat visszatérése, akiknek fénykora már bőven leáldozóban volt a 90-es évek végére. Sajnos nincs mit tenni, ha dance-ről van szó, akkor jelen állás szerint még mindig a nagy öregeknél van a stafétabot, s a pop koronázatlan – sőt, mit több: elpusztíthatatlan – királynője bármennyire is mestere a megújulásnak, ebben a csatában bukásra ítéltetett. A dolog pikantériája az, hogy a már 17 lemezt maga mögött tudó Scooter csak most ünnepli pályafutásának első angol number 1-ját a Jumping All Over The World című új albummal, ami Madonna helyzetére nézve még inkább kínos. Az pedig már csak hab a tortán, hogy mögötte a harmadik helyen egy új befutó leselkedik: Duffy bemutatkozó albuma, a Rockferry meglepően nagy sikerrel nyitott a listákon, úgyhogy örökifjú pop-dívánknak most igencsak fel kell kötnie a felkötnivalót.

Fedor Nóra

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igazából nem értem mi a gáz ezzel. Azon röhögünk, vagy inkább lepődünk meg, hogy a Scooter az első a lemezlistán. Magyarországon meg lassan egy Scooternek is örülnénk az első helyen sok musicallemez és pokolgép után. Na jó, talán ez így sem igaz teljesen, de milyen meglepő lenne egy jó zenekar első helyezése a listán, vagy legalább, ha már rajtalenne?

Névtelen írta...

A Hard Candy "csak" 1 hétig vezette az angol listát. Nem 4 hétig. Még csak az kellett volna!:)


Gábor

Audrey írta...

A She's not me azért sikítós szám lett, na. Csajoknak kötelező.:)
A többi limonáda, ahogy Pumukli mondaná.:)

Audrey