2008. március 27., csütörtök

Deck Attack pres.: Ralph Myerz & the Jack Herren Band (N) live, Infragandhi, Cyborg Templar – Budapest, A38 Hajó, március 27., csütörtök, 21:00, Belép

Nevükkel ellentétben nem egy meglett negyvenesekből álló tüchtig jazz-zenekart takar a Ralph Myerz & The Jack Herren Band. A Magyarországon első ízben fellépő norvég formáció három tagja feketére festett körmével és szemével leginkább punknak tűnik, zenéjük pedig főleg elektronikából építkezik.


Ha mindez még mindig nem lenne elég nyakatekert, akkor vegyük figyelembe azt is, hogy a srácokat ugyanúgy meghívják jazzfesztiválokra, mint pl. a Glastonburyre, de nem jöttek zavarba akkor sem, amikor David Bowie helyett kellett beugraniuk egy franciaországi koncerten 70.000 ember előtt. Zenéjüket electro-rocknak aposztrofálják, ami igaznak tűnik, hiszen lemezeik kellemes elektronikával nyugtatják, míg koncertjeik kőkemény zúzással borzolják az idegeket. Színpadi show-juk alapja a 2 dobszerkó +1 basszusgitár felállás, amiből sejthető, hogy a halak ismét rosszul járnak az A38 környékén, ha esetleg alvást terveztek volna erre az estére. Ralph Myerzék eddig megjelent három albumuk után most készítik az újabb lemezt, amiből minden bizonnyal a Hajón is ízelítőt adnak majd. A koncert után az est házigazdái, Infragandhi és Cyborg Templar táncoltatják tovább a népet.

Nincsenek megjegyzések: