2008. március 30., vasárnap

Slam Poetry Budapest, 2008. március 30. 18:00, Kőleves

Fellép: Ludditák, Háborgató Maszkúra, Újonc, IndianA, Baowah, Arsen, Baranyovics Borisz, Id, Audrey Rapburn

Akinek még mindig az a kényszerképzete a hip-hoppal kapcsolatban, hogy az nem egyéb, mint bőgatyás, egyik kezében fegyvert, másikban szegénységi bizonyítványt lóbáló fiatalok hőbörgése – nos, annak ideje telepítenie a frissítéseket.

Ahelyett, hogy vinnél egy szál virágot a kortárs költészet sírjára, vegyél egy kólát magadnak, és figyelj jól. Lehet, hogy hallasz pár érdekes dolgot.
Az irodalom, köszöni, jól van, urbanizálódott, és időközben – amúgy reppesen – lespannolt pár ríl arccal Amerikában, akik elindították a Slam Poetry-mozgalmat. Kortárs költők, lírikus emszík, társadalomkritikusok, hobbi rímfaragók állnak minden hónap utolsó vasárnapján a mikrofon elé végre Budapesten is, és vallanak szerelmet a magyar nyelvnek. Határon innen és túlról, hiszen az erdélyi és felvidéki különítmény alulról-felülről megtámogatja a felhozatalt. A résztvevők az első részben meghatározott témában versengnek a közönség elismeréséért (márciusban a betegség a kulcsszó), aztán mindenki megiszik egy bambit, és jöhet a kötetlen blokk, amibe a dalszövegektől az egypercesekig minden belefér – akár tőled is.
Hozd a versed, ez tényleg az a hely, ahol végre elszavalhatod. A szövegek és a videók pedig utólag fellelhetők a slam-blogon.

Forrás: www.slampoetry.blog.hu

Nincsenek megjegyzések: