2008. március 7., péntek

Promóciós terv Audrey Rapburn számára

1. Myspace-oldal létrehozása, amelyre feltöltöm az első 4 számomat. Az oldal legyen igényes, áttekinthető, személyre szabott és tartalmazzon sok információt az előadóról.

2. Ismertebb, nagy rajongói bázissal rendelkező hazai együttesek bejelölése, a visszaigazolás megköszönése kommentben. Ezzel elérem, hogy egyre többen kattintsanak az oldalamra, bejelöljenek és hallgassák a zenéimet.

3. 2-3 profi fotósorozat elkészítése, amelyek figyelemfelkeltőek és jól használhatóak promóciós célokra is.

4. Blog elindítása a Myspace-oldalamon, amelyben naplóregényem bizonyos fejezeteit hozom nyilvánosságra. A lényeg, hogy aktuális legyen, amiről írok és minél többen olvassák rendszeresen.

5. Különböző könnyűzenei fórumokon népszerűsítem az oldalamat, és vele együtt a számaimat/írásaimat. - www.hiphop.hu- www.impulsecreator.hu- www.hotdog.hu

6. Rendszeres fellépési lehetőség biztosítása, ennek reklámozása a honlapon, fórumokban, iwiw-en, stb: minden hónap utolsó vasárnapján 18 órától felolvasok a Slampoetry-rendezvényeken a Kőlevesben.

7. A Slamen elhangzott szövegeimet nyilvánosságra hozom, illetve videók jelennek meg rólam: http://slampoetry.blog.hu

8. Körülbelül húszezres olvasottságnál szelektálom a felkerült regényrészleteket, sajtó alá rendezem őket, és elküldöm több kiadóhoz is. A kiadókhoz ezzel együtt megjelenési terveket juttatok el: a könyveket egy osztrák-magyar fiatal grafikusművésznő illusztrációival és multimédiás melléklettel jelentetem meg. A mellékletben az interneten föllelhető számaim, fotók, és egy videóklip kap helyet. Az általam preferált kiadók: Ulpius-ház, Jaffa, Novum Verlag, de bármelyik, fiatalos szemléletű, igényes designnal rendelkező kiadó szóba jöhet. (Most itt tartok:D)

9. A magyar könyvpiac trendjeit figyelembe véve regényemet hangoskönyv formájában is megjelentetem, természetesen saját előadásban.

10. A könyvnek a fent már említett weblapokon, valamint a www.bookline.hu, www.origo.hu és egyéb, magas látogatottságú honlapokon is reklámozom bannerek formájában. A hirdetéseket egy kreatív, fiatal reklámcég készíti.

11. A honlapomon meghirdetem, hogy nagyszabású dedikálást tartok valamelyik nagy könyváruházban, ahol a cd-n szereplő számaimat élőben adom elő.

12. Pályázok a PANKKK programban, hogy pénzt kapjak a debütalbumom stódiómunkájára, illetve kiadására.

13. Szintén pályázok a Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíj elnyerésére, amely lehetővé teszi, hogy csak az írásra koncentrálhassak.

14. Megegyezek egy netlabellel, ahol elérhetővé teszik a számaimat, fotóimat, promotálnak és koncertet is szerveznek stb. www.soundpill.org (Kipipálva.)

15. Megállapodást kötök egy olasz kitűzőtervező céggel, h amennyiben reklámozom a termékeit néhány figyelemfelkeltő fotón, rendelkezésemre bocsát nagyobb mennyiségű (általam tervezett) kitűzőt, amiket a dedikálásokon és fellépéseimen ajándékozok a közönségnek. (Ez is kész.)

16. Matricákat gyártatok, amiket szintén koncerteken és dedikálásokon osztogatok, valamint a könyvekhez mellékelten teszek elérhetővé. Egy nagyobb mennyiséget kiragasztgatunk a városban.

17. A könyvemet illusztráló fiatal grafikusművésznőnek kiállítást szervezünk a Boulevard és Brezsnyev Kortárs Művészeti Galériában, amelynek megnyitóján ingyenes koncertet adok.

18. A grafikusművésznő pólókat tervez, amelyeket a nagy forgalmú underground boltokban (Retrock, Ciánkáli, Ticci stb) árusítunk.

19. A megjelenésről hírt adok a Flyerz, Exit, Pesti Est ingyenes lapokban, a Wan2 és a PEP! Magazinban, az MTV-ben, a Viván, a KultúrHáz műsorában, a RadioCaféban, az Mr2-ben, valamint (egy nagyobb rajongói bázis kialakításának céljából) a megyei lapokban. (Nyíregyházi Est, Kelet-Magyarország stb.)

20. Míg ezek a munkálatok zajlanak, már stúdiózom az első hivatalos nagylemezemmel, és előkészítem az Édeskedves című, következő könyvem megjelentetését.

21. A lemezbemutató koncert a MÜPA-ban kerül megrendezésre, egy külön erre a célra összeállított vizuálprodukcióval, élőzenekarral.

22. A lemez után egy hónappal megjelenik második regényem, ami szintén hozzáférhető hangoskönyv formájában is.

23. Az irodalmi Nobel átadójára Stella McCartney tervez nekem ruhát. (Csak vicc:D)

Csepelyi Adrienn

Nincsenek megjegyzések: