2008. március 30., vasárnap

Koncertajánló helyett - Füstbe ment Hives-buli

Nem lép fel a Hives zenekar Budapesten, a Petőfi Csarnok színpadán, április elsején, kedden este 8 órakor. A punkkal fűszerezett garázsrockot játszó, fekete-fehér öltönyt viselő együttestől nem hallhatunk aznap este olyan közönségkedvenc slágereket, mint például a Hate to Say I Told You So vagy éppen a Walk Idiot Walk, s emellett a The Black and White Album címre keresztelt friss lemezükről sem csendülnek fel dalok. Az elmaradt koncertre jegyeket nem lehet vásárolni 5800-6700 forintért. Vajon a Szigeten már két alkalommal is sikerrel szereplő csapat fog-e valaha önálló koncertet tartani Budapesten? Hát, ki tudja.

A svéd zenekar menedzsmentje nem kertelt és nem hivatkozott betegségre vagy logisztikai nehézségekre, hanem kerek perec bevallotta, hogy nem fogytak a jegyek. Mindenesetre korrekt dolog volt tőlük még idejében, öt nappal a koncert előtt közölni annak elmaradását, hiszen így megmentettek a legóvatosabb becslések szerint is több száz Hives-rajongót attól, hogy rosszízű bolondok napi tréfa gyanánt feleslegesen menjenek a PeCsába. Vajon szándékosan használtam ezt a könnyen félreérthető kifejezést, hogy „menjenek a PeCsába”? Hát, ki tudja.

Sokan a Hives által is képviselt modern irányzat magyarországi ismeretlenségében látják a probléma gyökerét, de érdemes belegondolni, hogy alig pár hónapja a Smashing Pumpkins is törölte itthoni koncertjét, és ők elég bajosan férnek bele az „új zenekar” kategóriába - a nálunk szintén fel nem lépő Foreigner és Genesis pedig egyáltalán nem. A probléma gyökerét tehát ennél mélyebben kell keresnünk. Vajon mennyire mélyen? Hát, ki tudja.

Nincsenek megjegyzések: