2008. április 9., szerda

Foals - Antidotes (Transgressive/Sub Pop, 2008)

Végre vége az álmatlan éjszakáknak, az elvonási tünetek enyhülni fognak, mert már kapható az ellenszer; az oxfordi matek-rock banda első albuma, az Antidotes.


Az angol csikók elszabadultak, hogy meggyőzzék az egész világot arról, hogy igenis újra hódít a 80-as évek punkos hangzása és nem unalmas végighallgatni egy 11 számos albumot még akkor sem, ha a gitártéma alig változik. És bár hamarosan már úgyis hírességek arcáról szívják fel a kokaint, de most még ártatlanok és közvetlenek. Yannis Philippakis és zenésztársai 2005 óta járnak egy fodrászhoz, ennek eredményeként született meg több kislemez és most végre az album is. A nyitó számban (The French Open) kivételesen franciául pakolják egymás mellé a szavakat és az ütemeket. Majd Cassiusról tudjuk meg, hogy neki annyi. Néha könnyedén mókáznak, mint a Balloons-ban, de egyszer-egyszer lassabbra veszik a figurát.

A lemezről annyira hiányzó Hummer a kétlemezes változaton hallható csak, ezért egyértelműen jár az egy darab PEZ cukorka levonása. De még így is hálával tartozunk a fiúknak, hogy nem fosztottak meg minket ettől az idétlen rángatózásra késztető őrülettől.

Értékelés: 9/10

Molnár Csilla

Nincsenek megjegyzések: