2008. április 24., csütörtök

A hét híre - Játszd vissza, Cee-Lo!

Ingyenesen, legálisan, teljes egészében letölthető az internetről az atlantai Gnarls Barkley hip-hopduó múlt hónapban megjelent új albuma - visszafelé.

A rapper Cee-Lo Green és a producer Danger Mouse alkotta kettős már korábban is a legális letöltés egyik éllovasaként vált ismertté: Crazy című slágerüket 2006-ban a fizető letöltő felhasználók juttatták a brit kislemezlista élére, még mielőtt CD-n megjelent volna. A kislemezsikert rövidesen nagylemezsiker követte, amikor St. Elsewhere című első albumuk az angol lista csúcsán, illetve az amerikai lista második helyén kötött ki.

Második nagylemezük, a The Odd Couple viszont relatív bukásnak számít, hiszen sem a szigetországban, sem a tengerentúlon nem került be eddig a top 10-be. Így szépreményű marketingfogásként is értékelhető az a humoros gesztus, amit kiötlöttek.

A lemezt regisztráció után bárki díjmentesen letöltheti a www.fronttobackbacktofront.com honlapról. Szépséghiba, hogy a közel negyven perces anyagot egyetlen trackben tartalmazza a elpuoC ddO ehT nevű fájl, és a dalok is visszafelé szólnak benne. A hagyományosabb zenei élményre vágyó Gnarls Barkley-rajongók így két dolgot tehetnek: vagy különféle szoftverekkel kísérleteznek, hogy megfordítsák a játszásirányt, és tizenhárom külön trackre bontsák az anyagot, vagy pénzért megvásárolják (és ezzel feljebb juttatják a listán) az albumot.


Forrás: nme.com

Nincsenek megjegyzések: