2008. április 2., szerda

Muse: H.A.A.R.P Muse Live at Wembley (Warner, 2008)

A közönség őrjöng, a belépő tökéletes, megérkezett a Muse és vele együtt a vizuális sokszínűség tökéletes összhangban. A lenyűgöző, két napos show-t 150 000 szerencsés néző élvezhette élőben a Wembley arénában. A szombati nyitó show-ra pár óra alatt elkelt az összes jegy, így a rajongók nagy örömére vasárnap is felléptek.

Nehéz szavakba önteni azt a dolgot, amit az ember már hónapok óta vár, de végre ezt is megélhettük. A HAARP egy CD-ből, egy DVD-ből és a koncertről készült különböző képekből áll. Azon kevesek, akik gyorsak, szert tehetnek egy Deluxe Edition kiadásra is, amin egy körülbelül 13 perces backstage videó található. A CD-n 14 számot találhatunk, bár sajnos a hangtechnika hagy némi kívánni valót maga után. Az előadás fő gerincét a Black Holes and Revelations számai adták. Ezen kívül megtalálható az elmaradhatatlan Time is Running Out és a Stockholm Syndrome is.

A DVD ugyanazokkal a számokkal kezdődik, de sokkal jobb hangzással. 20 számot találhatunk rajta, és egytől egyig kifogástalan. Itt már azt a profizmust láthatjuk-hallhatjuk, amit a Muse-tól megszokhattunk. Bónuszként megkapjuk a melodikusabb hangzású Hoodoo-t és egy akusztikus blokkot a Soldier's Poem és az Unintended kíséretében. És zárásképpen sci-fi filmet is megszégyenítő vizuális effektek sorával zárul a show, a Take a Bow-val.

Értékelés: 8/10

Csaba Emese

http://www.myspace.com/muse

Nincsenek megjegyzések: