2008. április 2., szerda

Parov Stelar & Band, Singas Projekt, 2008. április 3, A38

A tavalyi nagy sikerű lemezbemutatót követően ismét a hajóra látogat az Európa-szerte főként különböző válogatáslemezekről ismert DJ és producer.

Parov Stelar (vagyis Marcus Füreder) jól ismert a hazai közönség körében, hiszen zenekarával már többször járt nálunk, többek között a VOLT Fesztiválon is hatalmas sikerrel szerepelt. Harmadik nagylemeze a Shine tavaly jelent meg 2004-ben létrehozott saját kiadója, az Etage Noir gondozásában. A látszattal ellenétben a linzi fiatalember világa nem csupán fehér és fekete: igényesen és ízlésesen vegyíti és teszi könnyen emészthetővé a régit és az újat, charleston, illetve jazz hangmintákat kever feszes breakbeat ritmusokkal és dallamos popzenével. Zenekarában pedig a basszusgitár, a dob és a szaxofon dominál. Érzelmes, szofisztikált dalai, a ’40-es éveket és a film noir világot idéző videóklippjei a legkülönbözőbb korosztályokat és embereket érintik meg, így szinte biztos, hogy nagy hullámverés várható csütörtökön a Petőfi-híd környékén.

Parov Stelar előtt a már nagylemezzel is büszkélkedő (a Yolife tavaly jelent meg a Chameleon Recordsnál), pécsi származású zenekar a Singas Projekt hozza hangulatba a közönséget. A fantasztikus hangú Berger Dalma és zenekara jazzes, downtempós lounge muzsikájával próbálja szebbé tenni a világot.

Nincsenek megjegyzések: