2008. április 12., szombat

Itt a tavasz, dagad a lemezpiac

Közhírré tette honlapján a Coldplay negyedik albumának számlistáját. A brit együttessel ébred téli álmából Madonna, Nas, a The Roots, Cyndi Lauper és még sokan mások.

A fiúk Viva La Vida or Death and All His Friends című 10 számos új alkotása az énekes elmondása szerint hangzásában tér majd el az eddigiektől. Nem kell megijedni, nem szabadult meg zongorájától, de előtérbe kerülnek más hangszerek is, így a mexikói (bajszos) festőnő, Frida Khalo egyik képéről elnevezett lemez, nem nélkülözhet egy kis spanyolgitárt sem.

Az idén ötven éves Madonna - aki még mindig fiatalabb és izmosabb, mint valaha - első klipjét Justin Timberlake-kel és Timbalanddal készítette el. Ezzel végérvényesen nyilvánvalóvá vált, hogy nem csak ijesztgetett a popkirálynő, hanem a Hard Candy tényleg hiphopalbum lett.

Talán a legnagyobb szünetet a nyolcvanas évek szőkesége, Cyndi Lauper tartotta, aki most egy nagy európai utazás után talált rá újra saját hangjára. Az uptempo dance-albumon a Basement Jaxx is közreműködött aktív segítőként.

Hiphopnak áll a világ, hiszen mire elnyílnak a tulipánok, elkészül az új Nas-, Gym Class Heroes-, Missy Elliott- vagy a The Roots-lemez is. De nem szabad elfelejtkezni a finom, friss Weezer-, Elvis Costello-, BB King-, The Cure- és Alanis Morissette-nagylemezekről sem.

De sajnos egyik szemünk sír, a másik is, de az haj, mert lesz új Tokyo Hotel-album is.

Nincsenek megjegyzések: