2008. április 17., csütörtök

A hét híre - Kicsi a herceg, de drága

Exkluzív fellépés keretében még ebben hónapban láthatják amerikai rajongói Prince-t a kaliforniai Indio városában megrendezendő Coachella Fesztiválon. A szervezők megerősítették a hírt, miszerint a herceg a szombat esti (április 26.) fő fellépő lesz, csatlakozva a korábban már bejelentett Jack Johnsonhoz, és Roger Watershez, akik a pénteki, illetve a vasárnapi programot zárják.

A bejelentés hasonlatos a 2006-ban történtekhez, amikor Madonna csupán pár héttel a fesztivál előtt került fel a fellépők listájára. A Purple Rain énekese ezért a fellépésért mintegy 4,8 millió dollár gázsit kér. A magas „beszerzési ár” azonban már most megtérülni látszik: a bejelentést követően kevesebb, mint 24 órán belül az összes jegy elkelt a rendezvényre.
A 2008-as Coachella Fesztivál további jelentősebb fellépői a Kraftwerk, a Portishead, a The Verve, a Spiritualized, Serj Tankian, a The Breeders, a The Raconteurs, Goldfrapp, MIA és a My Morning Jacket.

„Az idei évben számos fesztiválnak feladtuk a leckét. Kilencedszer rendezzük meg a Coachellát, és máris óriási hírnévre tettünk szert. Izgalmas dolog egy olyan művészt szerződtetni, aki nem lép fel más fesztiválokon” – nyilatkozta Paul Tollett szervező.

Prince esetleges Coachella-fellépése éveken át szóbeszéd tárgya volt, azonban csak most kerül sor az eseményre. Az idén 50. életévét betöltő művész legutóbbi albuma, a Planet Earth 2007 júliusában jelent meg; a kaliforniai rendezvényen túl egyelőre csupán egy fellépés van tarsolyában: június 16-án a dublini Croke Parkban ad majd koncertet.

Forrás: www.billboard.com

Nincsenek megjegyzések: