2008. április 23., szerda

The Last Shadow Puppets: The Age Of The Understatement (Domino, 2008)

Az album címével megegyező első kislemez (The Age Of The Understatement) az őrületbe kergetett egy idő után, amikor csak meghallottam monotonitásával, szürkeségével. Így az albumhoz meglehetősen szkeptikusan fogtam neki.

A The Last Shadow Puppets név mögött az Arctic Monkeys és a Rascals frontemberei állnak, név szerint Alex Turner és Miles Kane. Egy sikeres közös turné után Franciaországban vették fel a lemezt James Forddal (Simian Mobile Disco) mint producer és dobos, illetve Owen Pallett-tel (Final Fantasy), aki pedig a London Metropolitan Orchestra vezetésével volt megbízva. A srácok állítása szerint az album írása közben Scott Walker és a korai Bowie volt rájuk hatással, no meg persze Morricone. Jó néhány számban, mint a címadó dalban is érezhető az olasz zeneszerző hatása, mintha csak egy spagetti-western zenéjét hallgatnánk, viszont néhány szám meg akár egy Roger Moore-os James Bond film zenéje is lehetne.

Akik ehhez a lemezhez úgy kezdenek neki, mint egy új Arctic Monkeyshoz, azok nem fognak nagyot csalódni. Az egész albumra rányomja a pecsétjét Turner stílusa, de két különbség feltétlenül van. Az egyik a 22 tagú szimfonikus zenekar jelenléte, a másik pedig, hogy ezekez a számokat nem fogják agyonjátszani az indie bulikon, lévén, hogy nem olyan gyorsak. Azért otthon megéri vele egy próbát tenni.

Értékelés: 8/10

Schultz Antal

Nincsenek megjegyzések: